Почивка на планина

Почивка на планина

Планините са изключително красиви и привлекателни места за туризъм и почивка. Природата на всяка една планина е уникална, с разнообразен релеф. Независимо дали е летен или зимен сезон, почивката на планина винаги има с какво да зарадва туристите.

На територията на България се намират над 30 планини, някои от които са частично разположени в съседни страни. Сред най-големите планини в страната са Родопите, Стара планина, Рила, Пирин, Средна гора и Витоша. Други планини в България са Странджа, Стража, Сакар, Огражден, Осоговска планина, Славянка, Стъргач, Беласица, Боховска планина, Верила, Вискяр, Завалска планина, Люлин, Любаш, Плана, Голо бърдо, Ездимирска планина, Кървав камък и Милевска планина.

Дългите походи сред чистия въздух и карсивата природа правят незабравима всяка почивка на планина. В планините има много заслони, хижи, хотели, които са подходящи за отдих по време на походите. Ежегодно планините в България са предпочитана дестинация за туризъм и от много други европейски страни. Тук хората намират възможност за инетерсна почивка на планина, спокойствие и приятна атмосфера.

Сред най-известните места за почивка на планина в България са Пампорово, Банско, Боровец, Белоградчик, Велико Търново, Берковица, Копривщица, Калофер, Велинград, Девин, Гоце Делчев, Баня, Сандански, Хисаря и още много други планински градчета и курорти.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Почивка в с. Чала, Родопите |...

Бунгало Чала е разположено в едноименното село в Родопите, една от най-краси...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Настаняване край язовир Доспат | Хотелски...

Хотелски комплекс Дъбраш може да Ви осигури приказна почивка в покрайнините...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Почивка край Габрово | Къща за...

Къща за гости Дария се намира в красивата Стара планина, съвсем близо до Габр...

  • Публикувано от bgstart