Почивка в Рила

Почивка в Рила

 

Белица
БелицаБелица е град в Югозападна България, на около 180 км от София, област Благоевград. В региона има страхотни условия за практикуване на селски, екотуризъм и др. Шест пътеки в раиона на Белица минават през различни екосистеми богати на растителни и животински видове. Климатът е изключително подходящ за лечение на белодробни заболявания.
В близост до града се намира местността „Андрианов чарк“, където е центъра за реадаптация на танцуващи мечки.
______________________________________________________________________________

Бели искър
Бели искърБели Искър е село в Западна България, община Самоков. Разположено е на 1200м надморска височина сред в красивата и неповторима долина между Боровец и Мальовица. В Бели искър туристите могат да се насладят на разходки с водач, езда и риболов. Селото се намира в началото на Природен парк „Рила“, а по по поречието на реката има 14 дървени мостчета и многобройни места за пикник.
______________________________________________________________________________
Боровец
БоровецБоровец е най-големият и най-стар планински курост в България. Разположен е на 1350м надморска височина по северните склонове на Рила.
Боровец има всички условия за активен спорт, туризъм и почивка. На територията му има много хотели, магазини, нощни заведения и всякакви съвременни удобства. Курортът разполага със 17 ски писти с различна степен на трудност. Най-дългата писта е 12 км, пистите за ски бягане са 35 км., а шанцата за ски скок е 70 м. висока.

В Боровец има създанени условия за нощно каране, лифтове, влекове и др.
______________________________________________________________________________

Говедарци
ГоведарциГоведарци е село в Югозападна България, обл. София. Намира се на 1100 м. надморска височина, в началоно на Национален парк „Рила“.
През последните няколко години туризмът в района на Говедарци се развива активно и привлича любителите на планините и  зимните спортове.
В близост до селото, на вр. Малък Мечит, е изградена ски писта с дължина 1,5 км, а през зимата долината на р. Лъкатница се превръща в естествена писта за ски бягане.
Близки дестинации от Говедарци са Мальовица, Седемте рилски езера и Боровец.
______________________________________________________________________________

Сапарева баня
Сапарева баняСапарева бяна е град в Западна България, обл. Кюстендил. Градът е разположен  на 728 м надморска височина в подножието на Рила. Сапарева баня е известен балнеолечебен курорт, където има две оформени зони на термални извори, единичт от които е  с температура 90 градуса. В града се намира единственият гейзер на Балканите, който блика периодично през 4 минути и температурата на водата е 103 градуса.
В Сапарева баня има и отлични условия за практикуване на планински туризъм. Града е изходен пункт за много туристически дестинации в околността – Седемте рилски езера, Мальовица, Скакавица и др. Сред най-атрактивните природни забалежителности са каскадата от седем водопада, един от които „Овчаренският“ достига 41 м височина. В града могат да се посетят църквите „Св.Никола“, „Св.Георги“ и др.
______________________________________________________________________________

Семково
СемковоСемково е местност, разположена в подножиено на Рила, на 1750 м надморса височина. От Семково се разкрива невероятна гледка към върховете на Рила и Пирин.
Курортът разполага с отлични условия за ски и туризъм. Има 7 ски писти с дължина 4 км, обслужвани от 8 ски влека.
Едно от интересните места за посещение близо до Семково е Паркът на танцуващите мечки, който е разположен в местността Андрианов чарк, близо до Белица. Там се осигурява естествена среда и спокоен живот на мечките.
В района на селището има са множество хотели, хижи и почивни станции за туристите.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Почивка в с. Чала, Родопите |...

Бунгало Чала е разположено в едноименното село в Родопите, една от най-краси...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Настаняване край язовир Доспат | Хотелски...

Хотелски комплекс Дъбраш може да Ви осигури приказна почивка в покрайнините...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Почивка край Габрово | Къща за...

Къща за гости Дария се намира в красивата Стара планина, съвсем близо до Габр...

  • Публикувано от bgstart