Почивка в Пирин

Почивка в Пирин

Банско

БанскоГрад Банско се намира в северната част на Пирин, на 925м надморска височина. Ски пистите в Банско са отлично поддържани, с обща дължина 75 км, а модерните лифтове са с дължина 27 км. Един от тези лифтове е кабинков, 8 са седалкови, 3 котвени, 2 панички и 10 детски влека. Високите части на всички писти са свързани от 7км ски път. В Банско, освен много хотели и удобства се предлагат и много природни забележителности и исторически местности. Една от най-атрактивните е църквата „Св. Троица“, в чийто двор има 30-метрова кула с часовник.
______________________________________________________________________________

 

Благоевград
БлагоевградБлагоевград е град в Югозападна България, разположен в долината на р. Струма, на 96 км от София. Градът е важен университетски център, където се намират Американският университет и Югозападният университет „Неофит Рилски“.
В района на Благоевград е обособено невероятно място за почивка – природният парк „Бачиново“, където ежегодно се чества празника на града.
Близо до центъра на могат да се видят старинният възрожденски комплекс „Вароша“ с историческия музей, а близо до града се намира и курортът „Бодрост“ с няколко ски-писти.
______________________________________________________________________________

Гоце Делчев
Гоце ДелчевГоце Делчев е град, разположен в югозападната част на България, обл. Благоевград. Намира се в полите на Пирин, по двата бряга на р. Градска.
Сред най-интересните туристически обекти в района са трите манастира, както и средновековната крепост Момина кула, която е разположена в един от най-тесните и живописни участъци.
На 8 км от града се намира архитектурният резерват Делчево, а на 32 км е разположен курорта Банско.
______________________________________________________________________________

Добринище
ДобринищеДобринище е град в Югозападна България, обл. Благоевград. Разположен е на 830 м надморска височина в подножието на Пирин, заобиколен от Рила и Родопи.
Уникалната алпийска природа на Добринище го превръщаща в перспективен курорт. Мястото е подходящо за балнеолечение, алпинизъм и ски.
Близостта на курорта с няколко ски писти помага за развитието на ски спортовете. Наблизо се намира най-дългата писта. Подходящи и близки дестинации са курортът Банско, както и хижите „Безбог“ и „Гоце Делчев“.
______________________________________________________________________________

Сандански
СанданскиСандански е град в Югозападна България, обл. Благоевград. Разположен е на 190 м надморска височина, по бреговете на р. Бистрица.
Климатът на град Сандански е много здравословен, като от тук извира минерална вода с температура от 33 до 83 градуса, подходяща за лечение на различни болести. В града има изградени множество санаториуми и балнеоложки центрове.
Един от най-интересните туристически обекти са Археологическият музей, църквата „Св. Георги“, манастирът „Св.Св.Кузма и Дамян“, художествената галерия и др. В района има два чинара на по над 500 години, обявени за природни забележителности.
Близо до Сандански се намира Мелник и Мелнишките пирамиди, Роженският манастир, резерватът „Славянка“ и др.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Почивка в с. Чала, Родопите |...

Бунгало Чала е разположено в едноименното село в Родопите, една от най-краси...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Настаняване край язовир Доспат | Хотелски...

Хотелски комплекс Дъбраш може да Ви осигури приказна почивка в покрайнините...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Почивка край Габрово | Къща за...

Къща за гости Дария се намира в красивата Стара планина, съвсем близо до Габр...

  • Публикувано от bgstart